Risk more than others think is safe || Care more than others think is wise

— Cadet Maxim

De Sprong

In mijn jeugd zwom ik graag. Voor het halen van een vervolgdiploma moest ik alleen wel van de hoge duikplank in de IJssel springen. Ik weet nog goed dat ik heen en weer liep te drentelen: ‘ga ik springen of toch die hoge trap weer af?’

Zo voelde het 14 jaar geleden ook toen ik voor de keus stond om mijn eigen bedrijf te starten, nadat ik 25 jaar in ‘vaste dienst’ in het onderwijs had gewerkt. Nog steeds ben ik heel blij dat ik de sprong heb gewaagd al versleten mensen mij voor ‘gek’ dat ik juist in 2009 afscheid nam van ‘mijn goede baan’. Er was geen ontkomen meer aan. Dit ‘moest’ ik doen. Mijn hele hebben en houden zat er in ….en vooral mijn hart.

De Twijfel

Bij tijd en wijle was het ook moeilijk. De momenten dat opdrachten langer dan mij lief is, uitbleven. Wat kon ik dan twijfelen en in mijn professionele schulp kruipen.

Als ik terugdenk aan de begintijd na ‘de sprong’ zag ik mijzelf volledig open staan en bloeien. Die ‘state of mind’ is er niet continue. Dan komt het er op aan met veel geduld en doorzettingsvermogen vol te houden en vertrouwen te houden. Dat vond ik soms best moeilijk. Toch, vanuit mijn eigen bedrijf samen met scholen werken aan thema’s die er echt toe doen, doe ik nog steeds met volledige overgave.

Het Weten

Het bestaan als (team)coach maakt me zielsgelukkig. Mijn missie om mensen in het onderwijs met zichzelf en elkaar te verbinden, zodat zij het beste van zichzelf geven aan hun leerlingen, dat is wat ik het liefste doe. En dat is waar ik goed in ben!

Mensgericht & inspirerend, resultaat bewust, invoelend & doortastend; kernwoorden die mij typeren. Ik luister graag naar wensen van de klant en voeg daar graag mijn kennis en ervaring aan toe. Mijn brede werkervaring binnen het onderwijs komt tot zijn recht in begeleidingstrajecten rond persoonlijke- & organisatieontwikkeling.

Dream more than others think is practical || Expect more than others think is possible

— Cadet Maxim